Uskolla on voima

| 27.8.2014 – 00:21 |

Elämämme mahdollisuudet rajoittuvat siihen mihin kykenemme uskomaan. Ei pelkästään tietoisen mielemme puitteissa vaan myös niiden uskomusten rajoissa, mitkä olemme kätkeneet piiloon alitajuntamme puolelle. Monesti yritämme kovasti uskoa johonkin mahdollisuuteen, mutta emme kuitenkaan onnistu saavuttamaan sitä. Tämän seurauksena uskomme hiipuu ja lakkaamme uskomasta uskomiseen itseensä. Uskomme kuitenkin siihen, että kovalla työllä voimme saavuttaa haluamamme vaikka uskomme olisikin heikko. Tämä tosin on yleensä kovin uuvuttavaa ja syö voimiamme muulta elämältä.

Pääosin uskomme kulkee vain niissä rajoissa, mitä olemme elämässämme jo kohdanneet ja oppineet. Olemme luoneet käsityksiä erilaisten asioiden onnistumismahdollisuuksista riippuen vallitsevista olosuhteista ja muista fyysisen elämän tekijöistä. Näin ajattelemalla mahdollisuutemme ovat hyvin rajallisia. Tiedämme toki, että jotkut voivat yli odotustenkin onnistua, mutta se ei ole kovin todennäköistä.

Tässä rakennelmassa piileekin se suurin mahdollisuuksiemme rajoittaja. Ei ole mitään rajoja! Ei myöskään ole mitään vallitsevien olosuhteidemme asettamia rajoituksia! Se on kaikki vain päässämme. Vain oma ajattelumme ja uskomuksemme on asettanut nuo pieneksi tekevät rajat mahdollisuuksillemme.

Tärkeää onkin tarkastella jälleen omaa tapaa ajatella. Milloin määrittelemme tilanteen mahdottomaksi ja millaisiin mahdollisuuksiin kykenemme vilpittömästi uskomaan. Uskomme luo rajamme ja uskoa pystymme kehittämään laajemmaksi. Se vaatii tietoista työtä ja itsensä tarkkailua, mutta palkitsee aina.

Nykyiset olosuhteemme eivät vaikuta asiaan. Se mitä nyt on elämässämme, on aikaisemman ajattelumme tulosta. Jos haluamme tilalle jotain muuta, on meidän muutettava tapaamme ajatella. On tunnistettava uskomukset, epäilyt, ennakkoluulot, oletukset, pelot ja kaikki hienon hienot tunnenyanssit, jotka ilmaisevat meille alitajuiseen mieleemme pakattuja piilotettuja elämän esteitä.

Meillä on kaikki valta luoda elämäämme kaikki se mitä siltä toivomme. Meidän on vain kyettävä uskomaan mahdollisuuksiimme täysin ilman epäilystä.

Uskolla on voima ….. luomisvoima. Se mihin uskomme on meille totta. Niin hyvässä kuin huonossakin. Jos ajattelemme, että pessimisti ei pety niin sekin on totta, mutta samalla saavutukset jäävät kovin pieniksi.

Kysymys kuuluukin: Haluanko olla oikeassa vai onnellinen?

Mitä jos opettelenkin uskomaan ja odottamaan ihmeitä? Mitä jos päätänkin uskoa rakkauden voimaan ja hylätä pelot? Mitä jos uskonkin, että elämä kantaa ja ohjaa aina oikeaan suuntaan? Mitä jos laskisin irti oikeassa olemisen tarpeesta ja kontrollista? Millainen silloin olisin? Kaikki kysymykset ja kaikki vastaukset niihin on jo minulla, on vain esitettävä oikeat kysymykset ja hiljennyttävä kuuntelemaan.

Elämä ei tapahdu tuolla jossain itseni ulkopuolella. Se tapahtuu juuri nyt sisälläni, juuri sellaisena millaiseksi olen sen luonut tähän mennessä. Se on täysin ainutlaatuinen ja erilainen kokemus jokaiselle meistä. Se on jokaisen oma yksityinen seikkailu johon voimme vaikuttaa vain itse.

Syvempi ymmärrys on kaiken avain, rakkaus on voittamaton luomisvoima ja uskon avulla saamme kaiken tapahtumaan. Uskallatko uskoa?

 ~Mila Boström~

 

Jaa: Facebooktwitterlinkedinmail
Seuraa: Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
Bookmark the permalink.

Comments are closed.