Kaikki onkin päinvastoin

| 2.7.2014 – 15:52 |

Kaikki onkin päinvastoin!

Ne rajuimmat oivallukset matkallani olivat hetkiä jolloin ymmärsin, että lähes kaikki on päinvastoin, kuin olin kuvitellut. Huomasin tulkinneeni tilanteet ja asiat perinteisellä fyysisellä ajattelulla. Tämän huomattuani aloin lukemaan elämää täysin toisin silmin. Vähitellen kohtasin epämukavat tilanteet mahdollisuutena, joissa oli viesti minulle. Toiset ihmiset esittelevät käyttäytymisellään minulla piilossa olevia tunteita ja ajatusmalleja joista en ollut lainkaan tietoinen. Tästä syystä kohtasin asioita ja tilanteita uudelleen ja uudelleen. …. kunnes oivalsin ja opin

Nykyään tutkin kaikkea mitä kohtaan suurella mielenkiinnolla ja olen hereillä tarkkailemassa mitä ne minulle opettavat itsestäni. Elämä on muuttunut upeaksi tutkimusmatkaksi missä kaikki on mahdollista. Syyllisiä ei jää enään ympärilleni eikä myöskään itseeni. Elämä on huomattavasti kevyempää.

Toisenlaista ajattelua on ensin hankala huomata sillä ego tarjoilee vaan uusia omia vaihtoehtojaan. Ei yksinkertaisesti keksi, miten muuten asioita tulkitsisi. Jokaisen on oivallettava itse, mutta apuja voi hakea toisilta.

Olen valtavan innostunut siitä mahdollisuudesta, että voin jakaa sen minkä olen löytänyt eteenpäin. En koskaan olisi voinut kuvitellakaan kuinka paljon elämän kokeminen voi muuttuua pelkästään tutustumalla ajatteluunsa sekä kyseenalaistamalla kaikki omat käsityksensä. Se oli melko iljettävää puuhaa aluksi ja oma syyllisyyden tunne lisääntyi. Sitten koitti askel, jossa ymmärsi, että syyllisyys on juuri se kuorma jota raahaamme elämämme mukanamme. Se on kovin raskasta kantaa riippumatta siitä, jätämmekö syyllisiä ulkopuolellemme tai kohdistammeko sen itseemme. Käytännössä tämä on aivan sama asia. Meillä ei ole todellisessa olemisessamme eroa. Kun syytän toista, syytän itseäni.

Mikä sitten on päinvastoin? Kun näemme jotain ulkopuolellamme (henkilö, tapahtuma, asia) ja muodostamme siitä käsityksemme. Tuo käsitys ja tunne mikä siihen liittyy, kertoo aina jotain viestiä itsellemme itsestämme. Tuo toinen henkilö vain esittelee tarvittavan tilanteen meille, jotta huomaisimme mikä meitä rajoittaa. Kun opimme ymmärtämään asiat näin, ei jääkään enää syyllisiä vaan tilanteesta tulee mahdollisuus. Mahdollisuus oppia, jonka tuo toinen meille tarjoaa. Sen jälkeen voimme olla kiitollisia hänelle sillä hän auttoi meitä kohti vapautta.

Tässä kaikessa saatamme kuitenkin aluksi tarvita opastusta, jotta voimme vilpittömästi nähdä tilanteiden ja ajatusmalliemme käänteisyyden. Olemme niin kiinni vanhassa ajattelussa, mikä ikäänkuin vain tapahtuu meille emmekä tiedä mitä tehdä. Ja niin paljon on todellakin tehtävissä! Emme ole elämän ja olosuhteiden uhreja vaan olemme sen kaiken luojia. Onnellisuuden tavoittelussa eksymme maailmaan itsemme ulkopuolelle vaikka onni on palkinto matkasta sisälle. Se ei ole tavoita vaan seuraus.

Haluamme vilpittömästi avata näitä ovia oivallukseen ja todelliseen elämään teille kaikille. Tarvitsette vain avoimen mielen, mikä toivottaa muutoksen tervetulleeksi.

Tervetuloa MindMaster tilaisuuksiimme oppimaan yhdessä.

-Mila Boström-
Jaa: Facebooktwitterlinkedinmail
Seuraa: Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
Bookmark the permalink.

Comments are closed.